Referenser

Dr. Timo H. Peltomaa D.C., D.A.

Specialiserad inom alphabiotik, godkänd av Rättsskyddscentralen för hälsovården utbildad kiropraktiker.
När jag stod första gången på T-Stand:en förstod jag till min förvåning att mina vader var mycket spändare än jag visste om. Jag blev genast övertygad om anordningens effektivitet och funktionalitet, eftersom 2-3 minuters användning hjälpte. Jag blev efter en prövning nöjd med T-Stand, jag är en regelbunden användare och jag kan varmt rekommendera anordningen åt alla, som har spända vader och av dem förorsakade andra problem såsom problem med korsryggen.

Till min mottagning kommer många klienter, som har ryggproblem och ofta märker jag att en orsak till ryggproblemen är spända vader. “Ryggen går på vaderna ” och därför är det viktigt att blodcirkulationen och ämnesomsättningen fungerar bra i vaderna. Vadmusklernas skick påverkar hela kroppens välbefinnande.

Jag har märkt att “ankgången” blir smidigare med hjälp av T-Stand, hållningen förblir bra och även andningen känns lättare.

Man kan ringa mig så berättar jag mera om mina erfarenheter om användningen av T-Stand i olika problemsituationer. Av Rättsskyddscentralen för hälsovården registrerad mottagning i Tammerfors och Joensuu. Mobil +358 40 501 2248.

 

Anne Rikala

Olen Anne Rikala, ratamelonnan kahdeksankertainen arvokilpailumitalisti, olympiakävijä.

Melonta on raju kestävyylaji, sadat harjoitustunnit kanootissa, kuntosalilla ja lenkkipoluilla laittavat tuki- ja liikuntaelimistön koville. Melojan melalla veteen tuottama voima välittyy kanoottia eteenpäin kuljettavaksi liikkeeksi jalkojen liikkeen kautta. Alaraajojen hyvä liikkuvuus, ja sitä kautta rento ja taloudellinen jalkatyö ovat ehdoton edellytys huippusuoritukselle. Toisaalta runsaasta harjoittelusta johtuva jalkojen lihasjumi saattaa aiheuttaa ongelmia alaselän ja lantion alueella. Minullakin on useamman vuoden ajan ollut selkäongelmia, jotka pysyvät aisoissa vain huolehtimalla alaraajojen sekä lantion seudun lihastasapainosta ja liikkuvuudesta. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella uskon, että T-Standistä tulee olemaan apua tässä melojan “kropan huoltotyössä”. Muutaman minuutin T-standäily aamuin illloin tulee jatkossakin olemaan mukana päivärutiineissani.

 

Pertti Ukkola

Pertti Ukkola fungerar nuförtiden som idrottsinstruktör vid idrottsväsendet i Tammerfors stad.

Brottaren Pertti Ukkola är en av de få idrottare, som har vunnit finskt-, nordiskt, – europeiskt- och ett världsmästerskap och förutom allt detta är han också olympiasegrare.

Motionen är en ännu självklar del i mitt vardagliga liv. På somrarna gör jag långa promenader och på vintern är min favorithobby skidning. Jag vet hur viktigt det är att tänja, många ägnar för lite uppmärksamhet åt tänjningen eller så tänjer de inte alls och lider sedan av onödiga fot- och ryggbesvär. Själv håller jag mina vader i skick med hjälp av T-Stand, anordningen är enkel och lätt att använda, jag kan också säga att knappast blir tänjningen enklare än så här.

Jag har rekommenderat användningen av T-Stand för unga idrottare som jag handleder, och åt människor i alla åldrar som sysslar med idrott, åt de som vill hålla sina vader i smidigt skick.

 

Kaarina Koskinen, kuntoilija

Kaarina Koskinen jobbar som byråsekreterare i Tammerfors.

Jag har aktivt haft joggning som hobby, bakom har jag 13 Pirkka Hölkkä och 9 halvmaraton. Nuförtiden är min huvudsakliga hobby en rask promenad med eller utan stavar. För några år sedan blev det smärtsamt att jogga och gå, och intresset hotade att försvinna helt, för att spändheten i lårens baksida förhindrade tänjningen, samt att även min rygg blev sjuk. Speciellt att bestiga uppförsbackar förorsakade problem. Jag sökte hjälp från olika håll, men besvären lättnade inte.

Jag såg en artikel om T-Stand i Aamulehti och jag tänkte genast, den där anordningen vill jag pröva. Jag beställde den följande dag åt mig, och efter att ha använt den någon dag konstaterade jag, att den här apparaten är just den som jag behöver. Efter några veckors användning lättnade besvären och nuförtiden är det inga problem med uppförsbackar.

Jag anväder T-Stand dagligen hemma och samtidigt som jag står på den gör jag handgymnastik rörelser. T-Stand är det enda motionsredskap som är i ständigt aktivt bruk av de redskap som jag skaffat under årens lopp. Jag har även rekommenderat T-Stand på basen av mina egna positiva erfarenheter åt många av mina vänner som motionerar samt åt mina arbetskamrater. T-Stand:en som införskaffats till arbetet fungerar som ett utmärkt pausgymnastik redskap.

 

Jaakko Ruuskanen, opiskelija

Jag är med i Tampere United:s träningscirkel och jag spelar fotboll i Ilves. Jag studerade det sista året innan skrivningarna i Scandinavian School of Brussels- skolan i Bryssel och jag spelade fotboll i RCS Brainois-föreningens juniorlag.

Mina vader och hela min kropp kräver alltid tänjning efter spelet och för det har T-Stand varit en verklig effektiv hjälp.

När jag reste utomlands, var en av de viktigaste sakerna som jag tog med, definitivt T-Stand:en. Den är lätt och rymdes bra i resväskan.

Jag rekommenderar T-Stand åt alla idrottare eller egentligen så borde T-Stand höra till alla idrottares standardutrustning.

 

Satu Järvilehto KTM, homeopat, Esbo

Jag skaffade T-Standen för ett och ett halvt år sedan på rekommendation av en vän, för att jag lider av ständig värk i korsryggen. Jag har samvetsgrant alltid tänjt efter en länk och en aeorbic timme, men när jag prövade anordningen första gången förstod jag att vaderna och baklåren var verkligen styva. Jag stod dagligen tre minuter på anordningen och redan efter ett par veckor var ryggsmärtan borta! Anordningen är genial och enkel. Den blir använd även i förbifarten när den placeras på ett lämpligt ställe. Min är i köket, jag står på den på morgonen under tiden som nyheterna kommer med en kaffekopp i handen!

www.satujarvilehto.com